Dinsdag 4 september 2018 – Meer dan 300 chefs, bartenders, ondernemers, journalisten, vrienden van de hospitality-industrie en – uiteraard – bloggers verzamelden zich gisterenavond in De Tropen Café en Restaurant in Amsterdam Oost voor de tweede editie van de Foodbloggers Awards. Of ‘dit bedankje voor de industrie’ zoals initiatiefnemers Roger Bloem en Susam Pang het zelf noemen. Grote winnaar dit jaar: Daalder.

Het restaurant dat in maar liefst vier categorieën genomineerd werd, verzilverde zowel de titel Beste Casual Fine Dining als One to Watch voor eigenaar en chef Dennis Huwaë. De Publieksprijs werd overhandigd aan Bar Alt.

De winnaars van de Foodbloggers Awards 2018
Niet alleen Daalder en Bar Alt mochten de awards mee naar huis nemen. De Foodblogger Awards reikte prijzen uit in tien categorieën. Ook Xampanyeria Centra (Beste Casual Restaurant), Entrepot (Beste Nieuwe Restaurant), Vesper Bar (Beste Cocktailbar), Wijmpje Beukers (Beste Service/Hospitality), Duke of Tokyo (Beste Slash Concept), 4850 (Beste All Day Concept) en Rijsel (Beste Signature Dish) kunnen zich dit jaar de beste noemen. Tim van Grootheest, chef van Xampanyeria Centra over de winst: ‘Wat een feest. Ik voel me jarig, dit voelt als mijn verjaardag.’

De jury – bestaande uit tien Amsterdamse foodbloggers – at en dronk zich de afgelopen weken door de short list heen om nog ongeblogde plekken te bejureren.

De winnaars van de Foodbloggers Awards 2018
Niet alleen Daalder en Bar Alt namen de awards mee naar huis/restaurant/bar. De Foodbloggers Awards reikte prijzen uit in tien categorieën. Ook Xampanyeria Centra (Beste Casual Restaurant), Entrepot (Beste Nieuwe Restaurant), Vesper Bar (Beste Cocktailbar), Wijmpje Beukers (Beste Service/Hospitality), Duke of Tokyo (Beste Slash Concept), 4850 (Beste All Day Concept) en Rijsel(Beste Signature Dish) mogen zich dit jaar de beste noemen. Tim van Grootheest, chef van Xampanyeria Centra over de winst: ‘Wat een feest. Ik voel me jarig, dit voelt als mijn verjaardag.’

Bekijk alle foto’s

De jury – bestaande uit tien Amsterdamse foodbloggers – at en dronk zich de afgelopen weken door de short list heen om nog ongeblogde plekken te bejureren.

Medeorganisator Susam Pang van bySam: ‘Ik heb Dennis een avond van dichtbij aan het werk gezien. De passie, focus en het talent spatte er vanaf. Daarnaast zijn zijn bordjes knap en zijn gerechten vernieuwend. Ze kloppen gewoon.’ Dat er in de Nederlandse hoofdstad genoeg goeds te eten is, bleek uit de stemming voor de Publieksprijs. ‘Het ging in de top 10 om de kwartprocenten die het verschil maakten.’

Medeorganisator Roger Bloem van Cityguys: ‘Honderden liefhebbers van eten en drinken samenbrengen; dat is zo ongelooflijk tof. Ik wil met de Foodblogger Awards meer dan prijzen uitreiken. Het is de scene vieren. En ze bedanken voor alle mooie ervaringen die ze ons elke keer maar weer geven.’

Hoofdsponsors  eet.nuUber Eats en Lightspeed en alle fantastische food- en drankpartners zorgden dan ook mede dat het feestje lang – en niet te dorstig – door kon gaan.

Fotocredits: De Vaste Clique